Lenkkeily on kivempaa kunnon välineillä. Walk a Friend testasi MBT SwissMasai -kengät ja ILUUM-kävelysauvat

05.08.2016

Olen saanut yhteistyökumppaneiltamme joitakin tuotteita testattavaksi ja seuraavassa kerron omia kokemuksiani näistä tuotteista ja siitä miltä niiden käyttö on minusta tuntunut.

Tuotteet ovat MBT-SwissMasai kengät ja Iluum teleskooppikävelysauvat.

MBT
Tutustuin MBT SwissMasai kenkiin yli 15 vuotta sitten, jolloin otin käyttöön ensimmäiset "keinukenkäni". Minulla on vuosien saatossa ollut usean valmistajan "keinukenkiä", niin sandaaleja kuin lenkkikenkiä. Vuosia sitten kun pystyin vielä juoksemaan, käytin niitä myös juoksulenkillä. Nyt kipeytyneen selän ja välilevy ongelman takia olen joutunut tekemään töitä päätteen edessä seisten. Tämän kesän kokemusten perusteella voin sanoa että nämä ovat ihan parhaat kengät seisomatyössä. Nämä kengät mahdollistavat pienen heijauksen ts. taukokeinumisen jonka myötä olen saanut aikaan pientä liikettä ja verenkiertämään. Kipeälle selälle pieni liike on minusta tuntunut hyvältä staattisen seisomisen sijaan. Nyt kuin vähitellen olen jo pystynyt istumaan päätteen edessä huomaan kaipaavani tuota pientä heijaavaa liikettä ja joudun usein pitämään taukoja ja nousemaan liikkeelle jotta selkä ei puudu ja tule kipeäksi.

Pitkillä kävelylenkeillä olen huomannut että sekä selkä, lonkat ja nivelet rasittuvat vähemmän kuin jos kävelisin perinteisillä lenkkikengillä. Näitä kenkiä käyttäessä rasitus tuntuu enemmän takareisissä ja pakaroissa eli juuri siellä jonne usein me naiset sitä liikettä ja rasitusta kaipaammekin. Voin suositella MBT kenkiä kaikille niille jolla on ongelmia selän, lonkkien ja polvien kanssa. Tämä suositus perustuu puhtaasti omaan kokemukseen ja elämään ongelmaselän kanssa. Ymmärtääkseni MBT kengät on luokiteltu terveyskengiksi. Mutta tarkempia tietoja ja faktaa löytyy MBT:sivuilta jossa kannattaa käydä tutustumassa heidän sivuihin ja verkkokauppaan: https://www.xn--mbtkengt-6za.fi/

WalkaFriend yhteisön jäsenet saavat WAF koodilla -10% alennusta.

ILUUM
Pakko myöntää että olen ihan noviisi mitä tulee sauvakävelyyn. Olen harrastanut sauvakävelyä vain 2 vuotta. Kun ihminen opettelee jotain uutta, on lottovoitto saada heti alkumetreillä oppia mestareilta jolloin oppii oikean tekniikan ihan alusta lähtien sen sijaan että olisi itseopiskelut luullen että kyllähän jokainen osaa sauvakävellä. Kun on kerran oppinut jotain väärin, on virheiden korjaaminen huomattavasti vaikeampaa oli sitten kyseessä laji kuin laji. Minun onneni oli, että oikean tekniikan lisäksi sain heti alkumetreillä huippuvälineet, ts. mahdollisimman hyvälaatuiset kävelysauvat. Väärän kokoisilla tai mallisilla kengilläkin on vaikea juosta ja sama pätee ymmärtääkseni myös liikuntavälineisiin kuten myös kävelysauvoihin. On tärkeää että sauvat ovat oikean mittaiset ja painoiset sekä tuntuvat hyviltä. Kun mittasuhteet ovat optimaaliset myös tekniikan opettelu on helpompaa. Iluum sauvat voidaan säätää hyvin tarkasti käyttäjälle oikean mittaiseksi mikä on tärkein ominaisuus oikean tekniikan oppimiselle ja käyttömukavuudelle. "Klipsilukolla" helposti yhdellä kädellä irrotettavat käsilenkit ovat yksi parhaita pieniä yksityiskohtia etenkin talvella kun koko hihnaa ei tarvitse riisua sitoaksesi kengännauhat tai kun puhelin soi ja se pitää kaivaa taskusta. Riittää vain pieni painallus ja "klick" niin saat käden irti sauvasta rannelenkin jäädessä kiinni ranteen ympärille. Sauvat saa teleskooppi ominaisuuden myötä pieneen tilaan ja otettua helposti mukaan matkalaukussa työmatkalle. Punainen väri on tietty plussa ja minusta ihanan naisellinen. Muita värivaihtoehtoja ovat tyylikäs hopeanharmaa ja hillitty musta. Käy tutustumassa Iluumin Suomenkieliseen verkkokauppaan: https://www.iluum.com/fi/kavelysauvat/29-iluum-hect-kavelysauvat.html Walkafriend yhteisön jäsenet saavat WAF koodilla -20 % alennusta.


Lisätietoja myös : www.walkafriend.com/oheistuotteet josta löytyy linkit ja alennuskoodit.