Elämäntapamuutos #7

03.04.2016

Kuukausi takana, välimittaus tehty. Mitä tuloksia on saavutettu? - Aki Karihtala

Minulla on nyt reilu kuukausi takana elämää uudenlaisilla elintavoilla ja kävin 29.10. Erno Poluksella otattamassa uuden Inbody Kehon koostumusanalyysin. Täytyy myöntää, että hieman jännitti saada selville, missä mennään. Omat tuntemukset kyllä ovat olleet hyvät eli olen nukkunut paremmin, aamuisin on ollut helpompi herätä ja olo on ollut kaikin puolin energisempi. Mielentilaa jos mietitään, niin vaikka en ole perusluonteeltani mikään mököttäjä, hymy on jotenkin irronnut entistäkin helpommin. Kai tällä on selkeä vaikutus sitten myös mielentilaan.

Seuraavassa mittaustulokset, joista näkee kehityksen muutoksen kuukauden aikana:

                                       22.9.2015 mittaus    29.10.2015 mittaus

Rasvamassa                  25,1kg                       21,5 kg
Rasvaprosentti              24,8%                       22,5%
Viskeraalirasva              124,7 cm2                104,7 cm2

Lopputavoitteeni ovat kertauksen vuoksi rasvamassa alle 20kg, rasvaprosentti alle 20% ja viskeraalirasva alle 100 cm2. Vaikka painon pudotukselle en asettanut tavoitetta, mainittakoon nyt, että paino tippui 101 kg:sta 95,7 kg eli 5,3 kg. Lihasmassa oli pienentynyt kilon verran mutta todennäköisesti puolet tästä on vettä. Erno Poluksen analyysi on, että viskeraalirasvaa kokonaispudotuksesta on n. 3 kg eli käytännössä n. 3,3 litran maitopurkillista

Summasummarum, kaikki etenee suunnitelmien mukaan ja tästä on hyvä jatkaa. Viime viikonloppuna oli hieman hurlumheitä Ski-Expomessujen tiimoilta ja niin sitä pitää välillä ollakin. Alkoholia tuli nautittua jonkin verran mutta järkevästi Spritzerin muodossa eli kuivaa valkoviiniä soodavedellä ja limellä. Tulevalla viikolla on tarkoitus tehdä 3-4 pitkäkestoista hikitreeniä matalalla sykkeellä ulkona, ehkä kerran uimahallissa ja pari lihasvoimaharjoitusta. Kirjoittelen nyt alkavalla viikolla seuraavaksi ruokavalioon liittyvistä valinnoistani.

Mukavaa viikkoa kaikille.